Water Filtersystemen

Waarom zou je een waterfilter systeem willen / moeten gebruiken?

 

Als je gebruikt maakt van wat voor water dan ook loop je de kans op "vervuild" water

 

  • Leidingwater kan volgens recent onderzoek nog steeds sporen van medicijnen en andere chemicaliën bevatten. 

  • Regenwater  daarentegen bevat veel dioxine, veroorzaakt door uitlaatgassen, en resten van vogelpoep. Zodra u het regenwater opvangt via een dak is het water er al snel mee vervuild. Dioxine zit nu eenmaal in de lucht.

 

U kunt het water simpel met deze systemen op 2 manieren filteren:

  • Op Vuil met een Waterfiltersysteem
  • Op Chemicaliën met een Carbon (koolstof) Waterfilter systeem

Voor de Hobbyisten van een Terrarium, Paludarium en Planten gebruikt u wellicht een voorraadvat met leidingwater of regenwater.

 

Waterfiltersystemen Aqua Nature Tec

Het WATERFILTER Systeem

 Het eerste filtert u het beste op vuil.

Op de rechter foto is duidelijk te zien waarom. Doet u dit niet dan komt dit vuil in de sproeipomp, sproeiers  en andere filters terecht. 

 

Deze Waterfilter systemen filteren op vuil tot maar liefst 25 mikron.

vervuild waterfilter

Het CARBON Waterfilter Systeem

Ten tweede raden wij aan, zeker bij gebruik van regenwater, om een CARBON Filter te gebruiken. Dit is één van de meest gebruikte zuiveringsproducten in de waterbehandeling. Het actieve kool heeft veel toepassingen in de geneeskunde t.b.v. adsorptie van giftige stoffen, in de waterzuiveringsindustrie t.b.v. adsorptie van dioxines en polychloorbifenyl (Pcb's) en om water te ontkleuren (adsorptie van kleurstoffen) en te ontgeuren (adsorptie van geurstoffen).

 

Maar er is ook een Neveneffect en dit is de verwijdering van biologie. Door de grove structuur van de oppervlakte en de geringe doorgang door de kaars blijft biologie achter op en in het filter. Een Carbon Filter heeft tevens een filterende werking voor niet opgeloste bestanddelen in water. Dit betreft deeltjes die dan fysiek tegengehouden worden door het filter.

Een Carbon filter niet selectief. Dit betekend dat voedingstoffen en medicatie die u zelf toevoegt ook tegengehouden worden. Het is dus belangrijk,  dat u deze na de Carbonfilter toegevoegd worden indien nodig. 

 

Deze carbon filters (actief kool) zijn van hoge kwaliteit. Het filtert tot 5 mikron.

Om de levensduur te verhogen wordt ten zeerste aangeraden om ook gebruik te maken van het  Vuil Waterfilter systeem