Waterontharders voor de hobby, het huishouden en professionals

Een Waterontharder kopen

Wij hebben de kleinste Waterontharders voor de hobby tot de grootste voor de industrie

 

Speciaal voor de Hobby

Onze waterontharders, Soft 2, 3 en 4 modellen zijn de kleinste waterontharders met een verwisselbare inhoud. Deze maten zijn uitermate geschikt voor de Hobby zoals Aquarium, Terrarium, Planten, Vogels en de Kweker.

CREËER NU ZELF EEN SCHONE NATUURLIJKE REGENBUI

Sluit het eenvoudig aan op een sproeisysteem en of kraan. Er gaat 100% water in en er komt 100% onthard water uit. Geen water verlies dus. Het water wordt direct onthard tot 0DH

Wij gebruiken pneumatische insteekkoppelingen voor het aansluiten van de slangen. Enkel de Soft 4 wordt met een (tuin)slang aansluiting geleverd.

 

De kleinste Waterontharders voor de Hobby van Aqua Nature Tec

 

Dieren en planten houden nu eenmaal niet van ons leidingwater. Regenwater is altijd kalkvrij en de bodem zorgt voor de nodige mineralen en andere voedingsstoffen.

 

Papegaaien zitten ook graag in een regenbui. Zo houden zij hun veren stofvrij. Ons leidingwater zorgt voor meer kalk op de veren wat niet goed voor ze is en irritatie kan veroorzaken.

 

Waterontharders voor Huishoudens & Professionals

Gebruikt u meer dan 1000 tot 1500 liter per week/maand dan is een automatische ontharder een betere optie voor u. 

Voor informatie kunt u contact met ons opnemen meer informatie

Hoe werkt een Waterontharder?

Waterontharding is letterlijk het verwijderen van hardheid (kalk), door simpelweg  Calcium en Magnesium uit het water te halen

Hetgeen "magneet ontharders” dus niet doen.  

De hardheid in water zorgt voor o.a. kalk neerslagDit laat nare kalk aanslag / vlekken achter die niet zomaar weg te poetsen zijn. Tevens veroorzaakt het hardheid deeltjes welke leidingen, kranen en sproeiers doen verstoppen.

De waterontharder,  gebruikt het principe van ionenwisseling. Dit betekend dat de hardheid fysiek wordt verwijderd uit het water. De inhoud van onze Soft waterontharder systemen en automatische waterontharders, bestaat uit deze ionenwisselaars hars. Deze hars wisselt calcium en magnesium ionen uit tegen natrium ionen. 

 

Een veel gestelde vraag:   Wordt het ontharde water dan te zout? 

Nee dit is namelijk sterk verwaarloosbaar. Wij hebben een professionele analist dit laten meten.

Er komt per 1 graad DH/Gh 0,358 mml natrium voor terug. Of in grammen is dit 0,00823 gram en in PPM (parts per Million) is

het 20,9 ppm.

Dus zelfs voor een tropische aquarium en planten is dit geen enkel probleem. Ook dit hebben wij getest!

 

Hoelang kan ik deze kleine waterontharder gebruiken?

Dit is afhankelijk van de waterhardheid van het leidingwater bij u thuis. Heeft deze bijvoorbeeld een waterhardheid waarde van 8DH dan kunt u met de kleinste Waterontharder Soft 2  er 165 liter met waarde 0DH uit halen en ongeveer 220 liter met een waarde 2DH. U kunt de inhoud gebruiken tot de waarde oploopt tot 2DH. Deze waarde geeft nog steeds geen kalk aanslag. 

Zie hier het overzicht van het verbruik per model 

Is de waterontharderhars uitgewerkt dan vervangt u simpel de inhoud. Zie video workshop 3

 

METEN IS WETEN

Wil je de echte waterhardheid weten? Schaf dan een waterhardheid test set aan. 

Hiermee meet je op een eenvoudige manier de juiste waterhardheid.